“Apusenii pe doua roti” – impotriva defrisarilor de padure din comuna Scarisoara

“Apusenii pe doua roti” – impotriva defrisarilor de padure din comuna Scarisoara

In perioada 20 – 23 septembrie 2012 ONG Gheata Verde organizeaza circuitul de montan-bike ,,Apusenii pe doua roti’’ cu scopul sensibilzarii opiniei publice si a institutiilor statului pentru a lua atitudine asupra defrisarilor nesabuite pe care le face Consiliul Local Scarisoara in padurea comunala.

Potrivit lui Cristian Virciu, cu ajutorul sponsorilor si a donatiilor celor 2 % din salariul participantiilor, voluntarii din ONG Gheata Verde doresc sa distribuie 10.000 de fluturasi si sa construiasca o pagina web si facebook, unde sa prezinte fotografii si filmulete cu defrisarile din zona. Aceasta actiune are si scopul constientizarii consilierilor locali asupra urmarilor defrisarii masei lemnoase si le propune gasirea unor alte surse de venit, ca de exemplu accesarea fondurilor europene si nu doar defrisarea padurii.

Protestul participantilor a fost generat de intentia primarului comunei Scarisoara de a achizitiona un autoturism jeep, care, spun ei, ca nu cred ca este necesar si ca nu aduce niciun beneficiu locuitorilor comunei, iar acest autoturism nu se justifica pentru a fi masina de serviciu edilului comunei.

“Padurea este plamanul planetei iar prin atitudinea ta poti opri sunetul drujbelor din padurea acestei comune”, transmit organizatorii.

“Ne dorim ca dupa actiunea noastra sa reusim sa strangem un numar mare de protestanti pe doua roti si nu numai in fata primariei comunei Scarisoara la urmatoarea editie ,,Apusenii pe doua roti’’, a declarat Cristian Cornel Virciu, presedinte ONG Gheata Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *