Activistii de mediu protesteaza in Parcul Izvor impotriva exploatarii gazelor de sist

Activistii de mediu protesteaza in Parcul Izvor impotriva exploatarii gazelor de sist

Peste 50 de activisti de mediu din toata tara protesteaza sambata, de la ora 11.00, in Parcul Izvor din Capitala, impotriva exploatarii gazelor de sist, actiunea fiind organizata de Asociatia ‘Institutul Verde’ – o organizatie care isi propune sa apere si sa promoveze valorile si principiile ecologiei, informeaza Agerpres.

Inconjurati de bannere pe care se poate citi ‘Ei fac bani, noi facem cancer’, ‘Dormi romane, dormi in pace/Ca Chevron tace si face’ sau ‘No fracking’, activistii de mediu au decis sa protesteze in liniste, fara scandari, obiectivul principal fiind acela de constientizare a populatiei cu privire la riscurile reprezentate de exploatarea gazelor de sist.

‘Protestam atat impotriva utilizarii fracturarii hidraulice in Romania, cat si pentru a fi solidari cu miscarile similare desfasurate pe 22 septembrie in intreaga lume, cu prilejul marcarii Zilei Mondiale de Actiune Impotriva Fracturarii Hidraulice a Gazelor de Sist. Nu vrem ape poluate, soluri compromise, aer nesanatos. Este dovedit ca per ansamblu acest gen de exploatare pune in pericol sanatatea oamenilor, calitatea mediului, ameninta biodiversitatea si contribuie semnificativ la schimbarile climatice. Exemplul oferit de celelalte tari europene, cum ar fi Franta – care a interzis fracturarea hidraulica, sau Bulgaria, Cehia sau Olanda – unde exista moratorii de suspendare a oricarei activitati, ne face sa credem ca si in Romania se va renunta la intentia de exploatare a gazelor de sist’, a declarat Ciprian Ciocan, purtator de cuvant ‘Institutul Verde’.

Acesta a precizat ca asociatia pe care o reprezinta va continua sa lupte pana cand va reusi sa introduca, in Parlamentul Romaniei, un moratoriu impotriva exploatarii gazelor de sist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *