Defrisari finalizate cu plangeri penale

0
525
Liber la defri??rile p?durilor din România
Liber la defrişările pădurilor din România
Defrisari finalizate cu plangeri penale
Defrisari finalizate cu plangeri penale

Amenzi si plangeri penale dupa ce au fost facute defrisari de masa lemnoasa in zona Parcului Lunca Muresului pe raza judetului Timis.

Actiunea la care a participat Administratia Parcului in luna ianuarie s-a finalizat cu prinderea in flagrant a sase persoane. Au fost surprinse taind lemne si au fost predate postului de Politie Cenad. Garda Nationala de Mediu, Comisariatul Judetean Timis a aplicat, la randul ei, amenzi in cuantum de peste 100.000 lei proprietarilor de teren unde s-au inregistrat taieri. In aceasta iarna au fost furati 407 mc in zona respectiva.
Masuri de viitor

Comisariatul Timis al Garzii de Mediu a pus in vederea administratiei parcului sa solicite conducerii RNP Romsilva suplimentarea cuantumului de carburanti pentru a putea intensifica patrularile in zona si deblocarea unui post de ranger pentru Cenad. In acest moment sunt 5 rangeri pentru o suprafata de 17.455 ha, ceea ce inseamna ca un ranger are in supraveghere circa 4 000 de ha.

Actiunile vor continua si in judetul Arad, unde, in cadrul parteneriatului dintre Administratia Parcului Natural Lunca Muresului si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad, patrularile se deruleaza conform planului lunar de patrulare aprobat de conducerea parcului. Acest plan de patrulare include desigur si suprafetele din judetul Timis.

”Ne exprimam inca o data speranta ca pe viitor vom fi sprijiniti de catre toate autoritatile competente pentru a reduce substantial taierile ilegale din parcul natural” a punctat Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Muresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.