Delfinariul din Constanta cauta avion pentru aducerea din China a celor trei noi locatari

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta a deschis o licitatie pentru asigurarea transportului celor trei delfini luati din China, ce il vor inlocui pe Mark.delfin

Cei trei delfini recent achizitionati de catre delfinarilor din Constanta au costat 1.550.556 de lei fara TVA si au fost luati tocmai de la Acvariul din Beijing, China. Ei il vor inlocui pe celebrul nostru delfin, Mark, care a murit in vara anului trecut.

Delfinii sunt doua femele si un mascul, toti in varsta de 8 ani, gata dresati.

Conform caietului de sarcini, atasat anuntului de participare la licitatie si postat pe site-ul e-licitatie.ro, durata maxima de zbor a delfinilor va fi de 11 ore, fara escala, de la Beijing la Bucuresti. La aceasta durata se va adauga 1 ora petrecuta pe aeroportul Henri Coanda pentru indeplinirea formalitatilor vamale si de inspectie sanitar-veterinara, si inca 1 ora zborul de la Bucuresti la Constanta.

In avion vor trebui instalate trei bazine. Bazinul de transport are aproximativ 3500kg, incluzand un delfin si apa dulce. Pentru transportul celor trei animale se cere folosirea apei dulci, iar rezervorul va contine 1.500kg.

La acestea, se vor adauga 1.000kg de hrana pentru delfini, iar temperatura va fi mentinuta intre 15 si 20 de grade Celsius. In caietul de sarcini este trecuta si presiunea, care trebuie sa fie pastrata constanta, la 1.01325 barri.

Delfinii vor fi insotiti de minim 4-6 persoane care vor sta cu ei pe toata durata zborului. Printre cerintele Delfinariului se numara si permisiunea prezentei medicamentelor de urgenta pentru transportul animalelor si necesitatea ca aeronava sa aterizeze in conditii LVO CAT II ICAO.

Transportul delfinilor se va efectua in luna mai. Riscul pieirii si vatamarii animalelor va fi suportat de transportator, din momentul in care le va primi si pana la va preda Delfinariului.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor de transport este de 19 aprilie, ora 10. Finantarea este suportata de catre Consiliul Judetean Constanta.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,536FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente