Delfinii sunt bucatarii-sefi ai marilor, ocupandu-se cu cea mai mare atentie de prepararea sushi-ului: se ia sepia, se scapa de cerneala si de oase si se obtine cea mai buna carnita.
O femela de delfin din Indo-Pacific a fost observata de catre cercetatori in timp ce realiza o serie de pasi foarte complicati in pregatirea unei sepii, pentru a o manca mai apoi, in golful Spencer, din Australia de Sud.
Co-autorul studiului Tom Trengenza, de la Universitatea din Exeter, a declarat ca acest comportament desfarsurat intre anii 2003 si 2007 nu este o raritate.
„Mai multi delfini au fost surprinsi in timp ce preparau sepia in acelasi fel”, au precizat in studiu.
„Comportamentul lor este adaptat la o singura prada si reprezinta o flexibilitate comportamentala extraordinara pentru un animal care nu este o primata”, au mai spus autorii.
Echipa cercetatoare, ce a scris in revista PLoS One, a spus ca a observat in mod repetat o femela delfin care isi scotea sepia dintre alge si o aseza intr-o zona cu nisip. Delfinul omora apoi sepia foarte rapid, spargandu-i osul si o tinea in jos cu botul, pentru a i se scurge cerneala toxica din corp.
Urmatorul pas era sa duca prada inapoi pe fundul oceanului, unde delfinul o sfarama cu ajutorul nisipului. Rezultatul: o carne fina de cea mai buna calitate!
„Este un semn al dezvoltarii creierelor lor. Este foarte inteligenta metoda lor de a se alege cu cea mai pura carne de sepie fara sa tot muste din ea”, a declarat Mark Norman, ingrijitorul molustelor de la Muzeul Victoria.
Un studiu separat din 2005 a adus primele dovezi ca delfinii sunt capabili sa invete din grup si sa foloseasca instrumente, mamele invattandu-si fetele sa foloseasca pe bot bureti de mare, pentru a se proteja cand sapa prin nisip dupa mancare.
Sursa: Realitatea TV