Delimitarea pistelor de biciclisti din Capitala costa 900.000 de euro

Administratia Strazilor va organiza o licitatie in vederea instalarii a 20.000 de stalpisori ornamentali pentru delimitarea pistelor de biciclisti, suma ce ar urma sa fie cheltuita in acest scop fiind de 3,7 milioane lei (circa 880.000 de euro).delimitarea pistelor

Demersul Administratiei Strazilor vine dupa ce biciclistii s-au plans ca pe pistele destinate lor, trasate pe trotuare, sunt parcate masini care le ingreuneaza deplasarea.

Conform caietului de sarcini al licitatiei, stalpisorii ornamentali vor fi noi si nu vor prezenta niciun defect ca urmare a proiectului, materialelor, manoperei, transportului sau oricarei alte actiuni a furnizorului.

Stalpisorii, confectionati din plastic de culoare verde inchis, vor avea o inaltime intre 70 si 100 de centimetri deasupra solului si un diametru de 10-20 de centimetri. In interiorul fiecarui stalpisor va fi cate o teava din otel, pentru a impiedica daramarea lor.

In caietul de sarcini se mai precizeaza ca stalpisorii vor inscriptionati vizibil, in doua parti. „Fiecare inscriptionare trebuie sa contina forma unei biciclete incadrate in plan vertical de doua sageti orientate cu varful in sus, pentru a indica sensul de circulatie”, se arata in caietul de sarcini.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *