Delta Dunarii pentru o zi pe bulevardul Kiseleff

Delta Dunarii pentru o zi pe bulevardul Kiseleff
Delta Dunarii pentru o zi pe bulevardul Kiseleff

La RuralFest, festivalul in care Comisia Europeana aduce satul romanesc in mijlocul Bucurestiului, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 va aduce o bucatica din Delta Dunarii pe bulevardul Kiseleff.

Pe 14 septembrie, alaturi de cei peste 150 de producatori, mestesugari si artizani invitati sa reprezinte ruralul romanesc cu ce are el mai bun si sa ilustreze proviniciile istorice ale Romaniei, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 are onoarea sa ofere bucurestenilor un tablou al Deltei in trei dimensiuni: gust, mestesug, interactiune.

rowmania 2012Ivan Patzichin va fi prezent la Coltul Deltei, unde se vor gasi bunatati din peste, obiecte de arta realizate de artizanii locului, si doritorii isi vor putea incerca indemanarea la realizarea unei ambarcatiuni din lemn, sub indrumarea unui marangoz (mesterul care produce barcile traditionale din lemn).

RuralFest va fi deschis la orele 09:30 de comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos, care va fi disponibil pentru un dialog cu publicul intre orele 15:00 – 16:00.

RuralFest se va incheia seara la 19:00. In tot acest timp, aici se vor gasi bunatati de cumparat pentru acasa sau de mancat pe loc, si se vor gati mancaruri traditionale. Copiii vor avea locuri de joaca, se vor intalni cu personaje din basmele populare si vor putea participa la ateliere de ornat turta dulce, de realizat papusi traditionale, de impletit colaci etc. Se vor organiza demonstratii de mestesuguri si expozitii cu vanzare de produse traditionale, naturale sau ecologice (pictura pe sticla, produse mestesugaresti din rachita, ii si camasi cu motive populare, tesaturi traditionale, fotografii). Vor avea loc momente artistice ale unor state din Uniunea Europeana, jocuri, concursuri si o parada a costumelor populare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente