Delta Dunarii si alte destinatii turistice din judetul Tulcea au fost prezentate la Targul de turism de la Londra

  Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”
  Delta Dunarii si alte destinatii turistice din judetul Tulcea au fost prezentate la Targul de turism de la Londra
  Delta Dunarii si alte destinatii turistice din judetul Tulcea au fost prezentate la Targul de turism de la Londra

  Delta Dunarii si alte destinatii turistice din judetul Tulcea au fost prezentate la Targul de turism de la Londra, „Destinations Show”, eveniment european foarte important pentru promovarea unor regiuni cu potential turistic. Targul de turism s-a desfasurat in perioada 2-5 februarie si au participat, din partea Romaniei, si reprezentantii Consiliului Judetean Tulcea.

  „Prima zi s-a dovedit un real succes. Romanii sunt cunoscuti in Londraiar costumele populare dobrogene si produsele traditionale oferite vizitatorilor au particularizat judetul Tulcea din ansamblul zonelor geografice apreciate de turisti. Mesterul popular Gheorghe Toader a amintit, cu obiectele sale artizanale din lemn, de frumusetea Deltei Dunarii. Ghidul judetului Tulcea, hartile cuprinzand destinatiile atractive din judet si filmul de promovare au fost tot atatea elemente de atractie asupra carora s-au aplecat viitorii turisti ai judetului nostru. De asemenea, s-a desfasurat un concurs la care au fost invitati sa participe toti vizitatorii, fiind provocati sa asocieze cel mai potrivit cuvant cu Romania. Premiul oferit de CJT, care a fost castigat in ultima zi de targ, a fost o cutie de vinuri oferite de cunoscuta firma tulceana, S.C. Alcovin S.R.L. Macin. Pana in prezent, jumatate dintre raspunsuri asociau Romania cu Delta Dunarii iar restul cu litoralul romanesc si Castelul Bran. Nu de putine ori, Romania a mai fost asociata cu fetele frumoase. Poate nu intamplator, englezii au mai observat ca , in limba romana, „multumesc” rimeaza cu „te iubesc”, cuvinte care sunt pronuntate si in standul nostru, semn al umorului englezesc dar si al unor inimi deschise si calde”, a declarat un reprezentant al
  Consiliului Judetean Tulcea.

  Tulcea participa la acest targ in standul national al Romaniei, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, alaturi de alti promotori ai turismului romanesc.

  „Destinations Show” este un targ de turism foarte cunoscut in Marea Britanie. In 2011, targul de turism a gazduit 253 de expozanti din 130 de tari, care au prezentat oferte turistice, pachete diversificate (turism de agrement, balnear, stiintific, de aventura), traditii si obiceiuri locale, alaturi de suveniruri, muzica si curiozitati locale, bucurandu-se de prezenta a 36.792 de vizitatori. Anul acesta,Targul a avut trei sectiuni : SEE, TASTE & TOUCH the World.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *