Depozitele de gunoi neconforme inca mai functioneaza

De la momentul depasirii termenului privind inchiderea mai multor depozite municipale de deseuri, 16 iulie 2009, dintre cele 78 de centre neconforme existente si-au sistat activitatea un numar de 62, arata cele mai noi date ale Ministerului Mediului, citate de Agerpres. Potrivit aceluiasi bilant, restul de 16 depozite municipale neconforme inca se afla in operare.depozit gunoi

Pentru spatiile din zona rurala, cu termen de sistare tot la 16 august 2009, ministerul nu detine informatii la zi, intrucat in prezent se afla in derulare un control comun al Comisariatelor Judetene ale Garzii Nationale de Mediu (GNM), Agentiilor Judetene de Protectia Mediului si Consiliilor Judetene. Dupa incheierea verificarilor, Ministerul Mediului va da publicitatii un raport final in cea de-a doua parte a lunii septembrie.

La sfarsitul lunii august, premierul Emil Boc le-a solicitat ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, si comisarului-sef al GNM, Silvian Ionescu, o situatie saptamanala, a stadiului in care se afla gestionarea deseurilor si a gropilor ecologice din mediul rural si urban.

La jumatatea lunii august, Nicolae Nemisrchi declara ca forul european va transmite Romaniei un raspuns cu privire la inchiderea gropilor de gunoi neconforme cel mai probabil in luna septembrie si ca eventualele amenzi, ce ar putea fi impuse, ar urma sa fie platite dupa aproape doi ani.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente