Deputatii europeni cer incarcatoare comune pentru toate telefoanele mobile, pentru a reduce deseurile

Deputatii europeni cer incarcatoare comune pentru toate telefoanele mobile
Deputatii europeni cer incarcatoare comune pentru toate telefoanele mobile

Deputatii europeni au votat ieri raportul privind armonizarea legislatiei statelor membre referitoare la punerea la dispozitie pe piata a echipamentelor radio. Potrivit textului adoptat, un incarcator comun ar trebui dezvoltat pentru toate telefoanele mobile comercializate in UE, pentru a reduce deseurile, costurile si eforturile utilizatorilor.

Documentul prezinta reguli armonizate pentru punerea pe piata a echipamentelor radio, inclusiv telefoane celulare si modemuri. Regulile au ca scop sa tina pasul cu numarul si varietatea tot mai mari ale echipamentelor radio si sa asigure faptul ca acestea nu interfereaza unele cu altele, respectand totodata cerinte importante privind sanatatea si siguranta.

“Prin acest vot am solicitat un incarcator comun pentru unele categorii de echipamente radio, mai ales telefoane mobile. In prezent, ori de cate ori ne schimbam telefonul primim un incarcator nou, fapt care genereaza o cantitate imensa de deseuri provenind din incarcatoarele inutile, precum si costuri suplimentare. Introducerea unui incarcator universal va servi intereselor consumatorilor si mediului in egala masura”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula.

Europarlamentarii au modificat propunerea legislativa pentru a stipula ca posibilitatea de a lucra cu incarcatoare comune va fi o cerinta esentiala pentru echipamentele radio. Cu toate acestea, Comisia Europeana va decide care echipamente radio specifice vor fi obligate sa indeplineasca aceasta cerinta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente