Franta interzice porumbul modificat genetic

Franta interzice porumbul modificat genetic
Franta interzice porumbul modificat genetic

Ministerul francez al Agriculturii a interzis, ieri, prin hotarare, comercializarea, utilizarea si cultivarea porumbului modificat genetic MON 810, produs de grupul american Monsanto, potrivit agentiei AFP.

Conform hotararii aparute in Monitorul Oficial francez, comercializarea, utilizarea si cultivarea de varietati de seminte de porumb, provenite din seria de porumb modificat genetic MON 810, sunt interzise pe teritoriul national pana la adoptarea unei decizii definitive si a unor masuri comunitare.

O propunere de lege ce interzice cultivarea de porumb transgenic in Franta urmeaza sa fie dezbatuta pe 10 aprilie in camera inferioara a parlamentului. Ministerul Agriculturii a considerat ca este o situatie de urgenta, avand in vedere apropierea perioadei de semanat, fiind necesara implementarea unei interdictie.

Potrivit hotararii, principiul precautiei justifica adoptarea de masuri restrictive si considerand datele stiintifice credibile si rezultatele recente ale cercetarii internationale, cultivarea unor varietati de seminte de porumb MON 810, fara masuri de gestionare adecvate, ar prezenta riscuri grave pentru mediu precum si un pericol de raspandire a organismelor daunatoare, devenite rezistente.

Statele UE au posibilitatea de a interzice pe teritoriul lor un organism modificat genetic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente