Descoperire inedita in Siberia: Bacteriile care ar supravietui pe Marte

0
322
Descoperire inedita in Siberia: Bacteriile care ar supravietui pe Marte
Descoperire inedita in Siberia: Bacteriile care ar supravietui pe Marte

O echipa internationala de cercetatori a facut o descoperire epocala: bacterii care traiesc intr-un mediu extrem de ostil, similar cu cel de pe Marte.

Avand in vedere ca temperatura medie de la suprafata planetei Marte este de -50 de grade Celsius in timp ce stratul subtire de carbon din atmosfera permite bombardarea continua cu radiatii solare, foarte putini oameni se asteapta ca planeta vecina sa fie capabila sa sustina viata. Cu toate acestea, exista microbi de o rezistenta incomensurabila.

Microbiologii de la Institute of Physical and Biological Issues in Soil Science au realizat un studiu asupra microorganismelor din Siberia si au descoperit cateva bacterii care s-ar putea dezvolta pe Marte.

Oamenii de stiinta au prelevat mostre de bacterii care traiesc la 20 de metru sub permafrost, de-a lungul raului Kolyma. Astfel ei au descoperit o multime de colonii de bacterii infloritoare.

Ulterior cercetatorii au supus bacteriile la un experiment. Mai exact, ei au expus bacteriile la un mediul martian simulat in laborator. Dintre cele aproximativ 10.000 de mostre de bacterii siberiene, doar 6 au supravietuit si s-au inmultit.

Microorganismele in cauza fac parte din genul carnobacterii si sunt gasite, preponderent, in Antarctica si Alaska. Pentru ca fiziologia carnobacteriilor este cunoscuta, viitoarele misiuni in timpul viitoarelor misiuni vor putea fi cautate forme de viata de acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.