Deseurile neluate in evidenta aduc amenzi de milioane de lei vechi

  0
  424

  Agentii economici sint obligati sa detina documente prin care sa demonstreze ca deseurile produse de activitatea firmei nu au ajuns in halde ilegale. Patru firme brailene au fost sanctionate, luna trecuta, cu cite 30 milioane, fiindca n-au putut prezenta aceste documente

  Desi multi agenti economici nu o stiu sau altii o stiu, dar nu tin cont de ea, exista o prevedere legala, stipulata de Hotarirea de Guvern 856/2002, care obliga la intocmirea unei evidente a gestionarii deseurilor. Pornind de la premisa ca orice activitate este generatoare de deseuri, de la un ghemotoc de hirtie pina la tone de reziduuri, cum este cazul marilor combinate, legiuitorul a obligat firmele sa tina o evidenta stricta a avizelor de expeditie si a altor documente care sa certifice faptul ca gunoaiele au ajuns acolo unde le este locul.

  Multe societati comerciale ignora, insa, aceasta reglementare, putind fi astfel suspectate de poluarea mediului inconjurator. Iar cind vine vorba de poluare intra pe fir Garda de Mediu, care poate aplica sanctiuni contraventionale cuprinse intre 3.000 si 7.500 lei, pentru „lipsa evidentei gestiunii deseurilor”.

  „Pentru citeva documente lipsa, se poate lua o amenda de pina la 75 milioane de lei vechi”, sintetizeaza situatia Valentin Costea, comisar al Garzii de Mediu Braila. Pe parcursul lunii octombrie, comisarii de mediu braileni au sanctionat patru firme din municipiu, fiindca nu au putut face dovada ca au gestionat corespunzator propriile deseuri. Fiecare agent economic a fost amendat cu cite 3.000 lei (30 milioane de lei vechi).

  Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.