Ecologistii se implica in educatia elevilor pentru colectarea selectiva a deseurilor

0
454

Organizatia ecologista „Eco Alpex 024”, Primaria Braila si Inspectoratul Scolar Judetean au cooptat peste 40 de scoli intr-o campanie de colectare a hirtiei si PET-urilor

Organizatia ecologista „Eco Alpex 024”, Primaria Braila si Inspectoratul Scolar Judetean au demarat, la inceputul acestei saptamini, o noua campanie de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, in unitatile de invatamint. Este a treia actiune de acest fel organizata in scolile brailene, dupa cea din decembrie 2006 si iunie 2007, si se pare ca va fi si cea mai ampla.

„Fata de 23 de scoli, cite au participat la actiunea din iunie, acum s-au aratat interesate peste 40 de unitati de invatamint, atit din municipiu cit si din judet”, ne-a declarat initiatorul actiunii, Cornel Apostol, presedintele „Eco Alpex 024”. Campania isi propune sa contribuie la educarea copiilor in spiritul respectului fata de natura.

„Actiunea reprezinta o continuare a preocuparilor privind informarea, constientizarea si participarea elevilor la colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, ca forma directa de educatie si protejare a mediului inconjurator. In cadrul activitatilor educationale, elevii vor primi materiale informative si vor viziona prezentari tematice, actiunea finalizindu-se cu predarea, de catre fiecare elev, a cantitatilor de hirtie si PET-uri colectate. Acestea vor fi preluate de catre firmele specializate, iar scolile vor primi contravaloarea in bani. Campania se va finaliza la mijlocul lunii decembrie, cu o festivitate de premiere, in cadrul careia scolile remarcate vor fi evidentiate”, ne-a mai spus Apostol.

Acesta va fi ajutat in coordonarea campaniei de catre inspectorul scolar de specialitate Camelia Costea. Daca in iunie a.c. s-au colectat 14 tone de hirtie si PET-uri, organizatorii spera ca, de data asta, cantitatea de deseuri strinsa de elevi sa fie mult mai mare, fiindca numarul scolilor participante este aproape dublu.

Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.