Deseurile nucleare, subiect al NucInfo Day 2012 Cernavoda

Deseurile nucleare, subiect al NucInfo Day 2012 Cernavoda

Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive in colaborare cu Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice – ICSI Rm. Valcea, Primaria Cernavoda si Mediafax Group organizeaza Simpozionul National de Informare a Publicului NucInfo Day 2012 – “Utilizarea pasnica a tehnologiilor nucleare – o sansa pentru viitorul fiecaruia in Romania”, in perioada 11 – 13 noiembrie 2012, eveniment care va fi gazduit de Primaria Cernavoda, Judetul Constanta.

In contextul actual, cand domeniul nuclear joaca un rol important pe plan atat intern cat si international, simpozionul organizat anual si care a ajuns la ce-a de-a zecea editie, vine in intampinarea publicului cu informatii valoroase din acest domeniu.

Tema principala referitoare la utilizarea pasnica a tehnologiilor nucleare, precum si celelalte subiecte urmeaza sa fie dezbatute in cadrul evenimentului, la care sunt invitati speciali ca lectori Daniel CHItOIU – ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Puiu HASOTTI – ministrul Culturii si Patrimoniului National, Alexander BYCHKOV – Director General al departamentului de Energie Nucleara din cadrul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica – AIEA, Gheorghe HaNSa – primar, Primaria Cernavoda, Ion BEIU – primar, Primaria Saligny.

Simpozionul propune un dialog intre lectorii invitati si specialistii de marca din tara si strainatate din domeniul nuclear si este dedicat, in special, informarii publicului cu privire la actiunile concrete pe care Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive isi propune sa le desfasoare in viitorul apropiat pentru dezvoltarea domeniului si implicit pentru o dezvoltare sustenabila a comunitatilor locale.

in ce stadii de realizare se afla proiectele nucleare si ce beneficii pot aduce acestea societatii, care este interesul manifestat de sfera politicului pentru utilizarea pasnica a tehnologiilor nucleare si cum sunt percepute activitatile nucleare din tara noastra in plan international, precum si aplicatiile pasnice ale energiei nucleare in Romania reprezinta doar o parte din subiectele de dezbatere din cadrul simpozionului.

Simpozionul se desfasoara pe durata a trei zile. Astfel, duminica, 11 noiembrie, va avea loc deschiderea evenimentului printr-un cocktail de bun venit, apoi luni, 12 noiembrie, incepand cu ora 09.00, va avea loc inregistrarea participantilor, urmata de cuvantarile invitatilor speciali si sesiuni de dezbateri. in cea de-a doua zi de sesiuni de dezbateri, marti, 13 noiembrie, incepand cu ora 09.30, va fi organizata o masa rotunda intulata ”Deseurile radioactive – o provocare a societatii moderne”, urmata de un workshop cu tema „Implementarea Conceptelor de Participare a Publicului in Managementul Deseurilor Radioactive”.

Evenimentul este organizat de Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive in colaborare cu Mediafax Group si urmeaza sa reuneasca peste 200 de participanti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente