Despre voluntariatul la Asociatia Re.Generation

Despre voluntariatul la Asociatia Re.Generation

Anul acesta,  echipa Re.Generation celebreaza voluntariatul! Ii recunoaste valoarea si importanta, il sprijina sa se dezvolte si il face cunoscut tuturor! Pentru ca 2011 este Anul European al Voluntariatului!

Echipa Re.Generation crede ca voluntariatul este provocator, distractiv, educativ, recompensator si, mai ales, crede ca voluntariatul este pentru toata lumea – indiferent de varsta sau profesie. Si, ca sa credeti toata echipa pe cuvanr, in fiecare luna va povesti cu cate un membru Re.Generation despre “cariera” de voluntar: cum a inceput totul, cine este omul din spatele voluntarului si cu ce se indeletniceste in organizatie.

Faceti cunostinta cu Mirela. Mirela Sauca.

Cine este Mirela in viata de zi cu zi?

Mirela: In general, majoritatea timpului il petrec in fata calculatorului, cu ochelarii pe nas, scriind cod – o activitate care pentru multi este plictisitoare, insa pentru mine este la fel de incitanta ca ecologismul. Sunt programator de meserie si lucrez pe cont propriu sau in colaborare cu diverse companii dezvoltatoare de software. Ca orice hobby sau pasiune, consuma extrem de mult timp asa ca incerc sa imbin armonios cateva elemente “verzi” in rutina zilnica. De aceea, majoritatea deplasarilor le fac cu bicicleta si laptop-ul in spinare, iar cand reusesc sa ma dezlipesc de butoane imi place sa acord timp celorlalte hobby-uri printre care se numara cainele meu, sportul, urcatul pe munte si voluntariatul. Prietenii si familia de asemenea sunt doua elemente importante in viata mea.

De ce voluntariezi?

Mirela: Voluntariez pentru ca imi place sa fac ceva pentru cauza in care cred si nu sa ma complac in comoditatea ideii ca oricum nu se va schimba nimic. Eu fac parte din acele persoane care chiar cred ca pot schimba ceva, in principal mentalitati pentru ca de acolo porneste totul. E de ajuns sa te apleci sa ridici o hartie de pe jos si cineva poate iti va urma exemplul si tot asa. Am vazut cateva progrese in ultimii ani, nu mari, dar e un inceput, la fel cum am vazut ca si colegii ecologisti tind a creasca in numar. Singur, poate nu poti realiza multe, dar important e sa iti promovezi gandirea si sa deschizi oamenilor ochii.

Mirela are 27 de ani si este unul dintre voluntarii cu care Re.Generation a pornit la drum. Militeaza pentru promovarea unei energii curate, alternativa la cea nucleara, pentru justitie sociala si protejarea mediului la Rosia Montana si pentru dezvoltarea activismului de mediu.

Citeste tot interviul aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *