Festivalul Bujorului de Munte din Gura Raului

Festivalul Bujorului de Munte din Gura Raului

Publicul care va participa in perioada 2-3 iulie, la festivalul Bujorul de Munte de la Gura Raului, este indemnat sa pastreze curatenia zonei, de elevii scolii din comuna, voluntari in cadrul campaniei de mediu “Sustinem si protejam traditiile si valorile romanesti”.

Astfel, patrula de voluntari ii va intampina pe oaspetii festivalului cu pungi eco, pentru ca acestia sa stranga gunoiul si sa nu il lase pe pajistile comunei sau pe malul Cibinului. Duminica, 3 iulie, pe scena festivalului, va avea loc si premierea voluntarilor si tragerea la sorti pentru deponentii ce au participat la actiunile de colectare a electronicelor vechi, din week-endul trecut. Premiile consta in cuptoare cu microunde oferite de Candy si scule electrice oferite de SKIL. Campania este organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de primaria Gura Raului.

“Mostenirea culturala bogata pe care Marginimea Sibiului o are, celebrata si prin festivalul Bujorul de munte, ne prilejuieste reintalnirea cu traditia si cu folclorul romanesc si ne ofera oportunitatea de a ajuta la conservarea, dezvoltarea si promovarea sa. Iar pentru noi, gurenii, mediul si peisajul fac parte integranta din valorile noastre. Asadar avem misiunea de a le proteja”, a declarat Ioan Dutu, primarul comunei Gura Raului.

Detalii despre programul Festivalului, programul campaniei de mediu si regulamentului tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro si www.primariagurariului.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente