„Deutsche Bank” vrea sa cumpere obligatiuni verzi de un miliard de euro

"Deutsche Bank" vrea sa cumpere obligatiuni verzi de un miliard de euro
„Deutsche Bank” vrea sa cumpere obligatiuni verzi de un miliard de euro

„Deutsche Bank” AG, cel mai mare grup bancar german, vrea sa-si majoreze investitiile in obligatiuni verzi (legate de proiecte de mediu) pana la un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), alaturandu-se altor rivali precum „Citigroup” Inc. si „Barclays” Plc, care vor sa profite de aceasta piata in crestere rapida.

Pana acum, „Deutsche Bank” a investit 200 de milioane de euro in obligatiuni verzi si intentioneaza sa-si majoreze aceste investitii incepand cu o emisiune de titluri pe zece ani lansata de Banca Mondiala. Fondurile pentru aceasta achizitie vor proveni din rezervele de lichiditati ale bancii.

Piata obligatiunilor verzi este in crestere dupa ce, anul trecut, emisiunile de obligatiuni legate de proiecte de mediu s-au dublat, ajungand la nivelul record de 38,8 miliarde de dolari.

„Piata obligatiunilor verzi s-a maturizat in 2014, iar marimea si numarul ofertelor a crescut substantial, ceea ce face din obligatiunile verzi o investitie viabila si prudenta”, a declarat trezorierul „Deutsche Bank”, Alexander von zur Muehlen.
Emise de bancile de dezvoltare sau de finantatorii proiectelor ecologice, obligatiunile verzi sunt destinate finantarii expansiunii energiilor verzi si le ofera investitorilor o alternativa la pietele actiunilor, care sunt volatile.

Potrivit Bloomberg New Energy Finance, investitiile in energia curata au crescut cu 16% anul trecut, la recordul de 310 miliarde de dolari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente