Dezastru prin suprapopulare: Populatia Terrei creste cu 75 de milioane de oameni pe an

Dezastru prin suprapopulare: Populatia Terrei creste cu 75 de milioane de oameni pe an

Pamantul se va confrunta in viitor cu un dezastru imens cauzat de suprapopulare – planeta va fi secatuita de resursele vitale, arata un studiu.
Suprapopularea este o problema mult mai mare decat schimbarile climatice, potrivit Institutiei inginerilor mecanici, din Marea Britanie.

In urmatoarele sase decenii populatia Pamantului va exploda, crescand de la 6.9 miliarde in prezent, la 9.5 miliarde in 2075, spune raportul.

In fiecare an, populatia planetei va creste cu 75 de milioane, echivalentul intregii populatii a Marii Britanii.

Cea mai mare crestere va fi inregistrata in Africa, urmata de Asia.

Populatia urbana a lumii va creste de la 3,3 miliarde in 2007, la 6,4 miliarde in 2050.

Fara schimbari drastice. nu vor ramane insa suficiente resurse pentru a satisface nevoile primare ale oamenilor precum apa, hrana, energie si adapost, avertizeaza studiul intitulat “Populatia: O planeta, prea multi oameni”.

Schimbarile climatice vor adauga stres in plus asupra resurselor, ceea ce va duce la un miliard de oameni care se vor muta din regiuni inospitaliere.

Miliarde de oameni vor suferi de foame, sete si vor trai in conditii mizerabile, ceea ce va duce la conflicte civile.

Raportul, alcatuit cu ajutorul a 70 de ingineri din intreaga lume, prezinta o serie de obiective de inginerie care sa ajute lumea sa scape de dezastru si face apel la o initiativa globala de inginerie, care sa rezolve problemele de energie, apa, hrana, urbanizare si finante.

Solutiile de inginerie precum reducerea consumului de energie, stocarea imbunatatita a alimentelor si extragerea apei din stratul acvifer ar putea permite Pamantului sa sustina o populatie de 9,5 miliarde, spune dr. Tim Fox, principalul autor al studiului.

Aceste solutii vor costa extrem de mult, insa toate natiunile si-ar permite daca tarile bogate le vor ajuta. (realitatea.net)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente