Dezbatere de mediu fara public pentru noi cuptoare la Electrocarbon

  0
  340

  La expirarea termenului de contestare, SC Electrocarbon SA din Slatina a organizat miercuri dupa-amiaza dezbatere publica la Colegiul National „Radu Greceanu” cu privire la marirea capacitatii de productie cu patru cuptoare Crastner. Numai ca ce s-a intamplat la „Greceanu” n-a fost nici dezbatere si nici publica.
  N-a fost dezbatere pentru ca nu s-a dezbatut nimic. Sefa Departamentului de Protectia Mediului al Electrocarbon, Mariana Ivascu, a anuntat din capul locului ca nu s-a depus nici o contestatie in termenul legal, nici de catre cetateni, nici de catre institutii, nici de catre alte societati si a dat citire evaluarii cu privire la impactul investitiei.

  Asa-zisa dezbatere n-a fost publica pentru ca nu a existat nici un public… Nici macar toti membrii Colectivului de Analiza Tehnica (CAT) nu au fost prezenti, desi ei au obligatia legala si formala sa participe la aceasta faza a procedurii de autorizare, ultima dinaintea emiterii autorizatiei. Doua institutii, din nefericire printre cele mai importante, au lipsit de la sedinta. Este vorba despre Autoritatea de Sanatate Publica si despre Inspectoratul Teritorial de Munca. ASP se pronunta asupra impactului pe care-l are investitia asupra sanatatii publice, iar ITM asupra sanatatii si securitatii in munca la noile instalatii.

  Nici directorul executiv al ASP, Dana Conea, si nici inspectorul-sef, Eugen Mitu, nu au stiut sa spuna de ce institutiile lor nu au dat curs invitatiei oficiale. Directoarea ASP a declarat ca membrii CAT, de la Inspectia Sanitara de Stat, au fost plecati la Valcea cu reprezentanti ai Sistemului Gospodaririi Apelor (SGA), iar seful ITM a recunoscut ca nu cunoaste motivul pentru care Liviu Sandita, seful Compartimentului Sanatate si Securitate in Munca, nu s-a prezentat la sedinta.

  Sursa: Gazeta de Olt

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.