Dig anti-tsunami in fata centralei nucleare din Fukushima

  0
  293
  Dig anti-tsunami in fata centralei nucleare din Fukushima
  Dig anti-tsunami in fata centralei nucleare din Fukushima

  Un nou dig anti-tsunami va fi construit in fata centralei nucleare din Fukushima, pe coasta de nord-est a Japoniei, a anuntat operaturul Tokyo Electric Power (Tepco).

  Digul va avea doi metri inaltime si 500 de metri lungime si va fi ridicat pe un teren aflat deja la zece metri deasupra nivelului marii, urmand a fi terminat pana la mijlocul lunii iunie, relateaza Le Figaro.

  Potrivit ziarului Daily Yomiuri, grupul japonez a luat aceasta decizie pe baza unui studiu realizat de o echipa de cercetatori care au facut simulari privind posibilele replici ale seismului din martie, potrivit carora valurile unui alt tsunami ar putea ajunge la 7 metri.

  Valul provocat de cutremurul de pe 11 martie a avut o inaltime de 14 metri si a provocat pagube serioase centralei nucleare.

  De asemenea, compania a anuntat ca va majora numarul persoanelor care lucreaza la restabilizarea centralei de la 1.000 la 3.000, astfel incat sa reduca timpul expunerii la radiatii a acestora.

  Oficialii Tokyo Electric Power au declarat ca va fi nevoie de trei luni pentru ca nivelul radiatiilor sa inceapa sa scada si inca trei – sase luni pentru reducerea scurgerilor radioactive la un nivel „foarte scazut”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.