Osama Bin Laden a fost prins si ucis

0
373
Primarul oraşului New York îl va vota pe Obama, evocă încălzirea climatică
Obama a confirmat uciderea lui Osama Bin Laden

La aproape un deceniu de la atacurile teroriste din septembrie 2001, presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a anuntat uciderea celui mai cautat terorist de pe planeta, Osama Bin Laden. Potrivit Associated Press, acesta a fost omorit de fortele americane in Pakistan, „incheindu-se astfel vinatoarea unui om care s-a intins peste un deceniu frustrant”.

„S-a facut dreptate”, a tinut sa precizeze seara trecuta presedintele american, proaspat laureat al premiului Nobel pentru Pace. Potrivit aceleiasi surse, mii de oameni s-au adunat in fata Casei Albe si in zona Ground Zero – locul unde odinioara se inaltau Turnurile Gemene – pentru a sarbatori momentul.

Imperiul fricii nu a apus

Moartea lui Osama bin Laden, principalul invinuit pentru atacurile teroriste din 2001, nu aduce insa liniste in Statele Unite sau in lume. Administratia americana si-a anuntat deja cetatenii sa fie prevazatori, intrucit exista riscul unor actiuni „antiamericane”.

„Data fiind incertitudinea si volatilitatea situatiei actuale, cetatenii americani prezenti in zonele unde evenimentele recente ar putea provoca violente antiamericane sint rugati insistent sa-si reduca deplasarile in afara resedintei sau hotelului lor si sa evite adunarile si manifestatiile”, se arata intr-un comunicat oficial al Departamentului de Stat, citat de presa internationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.