Dinozaurii, readusi la viata in laborator

0
365

„Jurassic Park”, celebrul film cu vietati preistorice, s-ar putea transforma in realitate.

Cele mai recente descoperiri ale cercetatorilor americani arata ca readucerea la viata a dinozaurilor s-ar putea transforma din fictiune in realitate, relateaza cotidianul „Daily Mail”.

Potrivit lui Jack Horner, profesor de paleontologie la Universitatea Montana din Statele Unite, recrearea speciei care a populat Terra in urma cu zeci de milioane de ani este mai aproape ca oricand sa se infaptuiasca. „Materia prima” care ar putea lua in curand forma unui dinozaur provine chiar de la pasarile din zilele noastre, vietati care pastreaza inca in ADN-ul lor o informatie genetica similara cu cea a dinozaurilor.

Mutanti cu coada si dinti

Teoria lui Horner este sprijinita de un experiment realizat de paleontologul canadian Hans Larsson in anul 2000, in urma caruia a descoperit ca, in primele zile, embrionul unei pasari dezvolta caracteristici similare cu cele ale unui dinozaur, insa, pana cand ajunge la maturitate, isi pierde particularitatile comune cu creaturile preistorice.

In urma unor experimente indraznete prin care a activat genele adormite, Larsson a reusit sa obtina un embrion mutant cu coada, asemanator cu cel al unui dinozaur, iar alti cercetatori americani au dus studiul mai departe si au reusit sa obtina primii embrioni de pasare care au dezvoltat dinti.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.