Fenomenele naturale si extinctia speciilor

Extinctia este fenomenul de disparitie brusca sau treptata a unui grup (populatie, specie, familie, ordin etc.) de vietuitoare. In general, sunt supuse pericolului de extinctie speciile care nu au capacitate adaptativa foarte mare, mai exact organismele strict specializate care nu se pot adapta schimbarilor ambientale. Istoria vietii pe Pamant a fost marcata de numeroase episoade…

Citește mai departe

O padure fosilizata cu o vechime de 2,5 milioane de ani din nordul Canadei ar putea reveni la viata

O padure fosilizata cu o vechime de 2,5 milioane de ani din nordul Canadei ar purtea reveni la viata in urma incalzirii climatice, cred cercetatorii de la Universitatea din Montreal, informeaza Maxisciences (26 septembrie). Alexandre Guertin-Pasquier, cercetator la Univesritatea din Montreal, studiaza de mai multi ani padurea fosilizata de pe insula Bylot, din arhipelagul canadian…

Citește mai departe

Transilvania a fost raiul dinozaurilor pitici, Magyarosaurus dacus

Cercetatorii au confirmat ca in Transilvania a trait o specie de mini-dinozaur, denumita Magyarosaurus dacus. Nu toti dinozaurii au fost gigantici, ci o parte din ei nu depaseau ca inaltime un cal. Cercetatorii au confirmat ca micile bestii erau, intr-adevar, dinozauri pitici. Mini-dinozaurul a trait in Transilvania, acum 75-70 de milioane de ani. Fosilele animalului,…

Citește mai departe

Dinozauri recent descoperiti, in premiera mondiala la Iasi

Muzeul de Istorie Naturala din Australia – „Australian Age of Dinosaurs” a publicat ieri o stire referitoare la expozitia realizata la Moldova Mall: „BANJO IN ROMANIA” Comunicatul de presa despre cei mai noi dinozauri descoperiti in Australia, Australovenator wintonensis („Banjo”), Diamantinasaurus matildae („Matilda”) and Wintonotitan watsi („Clancy”) a fost preluat de numeroase publicatii, atragand atentia…

Citește mai departe

T-Rex manca puii altor animale

Potrivit unui studiu realizat de paleontologii din China, Tyrannosaurus Rex, cea mai mare specie de dinozauri pradatori prefera sa se hraneasca cu puii altor vietuitoare mai mici, pe care ii poate inghiti intregi, decat sa atace animale de dimensiuni mai mari. David Hone de la Institutul de Paleontologie si Paleoantropologie a Vertebratelor, a afirmat ca…

Citește mai departe