Distractie in natura, alaturi de oamenii muntilor, la Festivalul Hutulilor

Prezentatorul "Wild Carpathia", indragostit de Romania: P?durea este cea mai important? avere a României, nu lemnul.
Distractie in natura, alaturi de oamenii muntilor, la Festivalul Hutulilor

Sucevenii care vor sa se simta bine in mijlocul naturii, intr-o zona inconjurata de codri seculari de brazi, molizi si pini, sunt asteptati duminica, 19 august, la Herghelia Lucina, unde va avea loc cea de-a VII-a editie a Festivalului Hutulilor.
Manifestarile pregatite de organizatori, adica Primaria Moldova Sulita, Directia Silvica Suceava si Consiliul Judetean Suceava, vor fi deschise incepand cu ora 13.00.
Vizitatorii vor avea astfel ocazia sa descopere cine sunt hutulii, cea mai mica etnie din Romania, care sunt traditiile si obiceiurile lor, cum sunt cantecele lor si cum stiu sa se bucure de tot ceea ce ii inconjoara.
Nu vor fi uitati nici caii hutuli, acea minunata rasa de cai marunti dar puternici, creata de populatia hutula, pentru a-i ajuta la treburile lor de zi cu zi, dar care au ajuns sa insoteasca armata austriaca in toate tarile fostului imperiu austro-ungar.
Cei mai valorosi armasari pepinieri si iepe mama vor defila prin fata publicului, pentru a le fi prezentate principalele caracteristici ale rasei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *