Semintele libertatii – Un film documentar care prezinta istoria semintelor de la inceputuri

0
399

Semintele libertatii este un film documentar care prezinta istoria semintelor de la inceputuri, din vechile si bogatele traditii agricole taranesti, pana la momentul actual, cand semintele au fost transformate in bunuri de schimb si folosite pentru a monopoliza sistemul alimentar mondial.
Filmul pune in evidenta modul in care sistemul agricol industrial si semintele modificate genetic (OMG) in special, au avut un impact asupra agro-biodiversitatii dezvoltate de catre agricultori si comunitati din intreaga lume, de la inceputul agriculturii.
Seeds of Freedom incearca sa conteste soarta rezervata de lobby-ul pro-OGM, care pretinde ca agricultura industriala este singurul mijloc prin care se poate hrani lumea. In urmarirea povestei semintelor, devine clar modul in care agenda corporatista a condus la acapararea semintelor pentru profit si control al sistemului alimentar global.

Prin interviuri cu experti internationali, cum este Dr Vandana Shiva si Henk Hobbelink, si mai ales, prin vocile unor fermieri africani, filmul atrage atentia asupra pierderii in egala masura a semintelor traditionale, a biodiversitatii si a cunostintelor taranesti; pierderea traditiilor si a practicilor culturale; pierderea mijloacelor de trai; si pierderea independentei.
Presiunea agro-bussiness este in crestere si ameninta sa inlocuiasca complet culturilor diverse, nutritive si adaptate local, cu monoculturi si seminte modificate genetic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.