Doi sibieni construiesc biserici din vita de vie

  0
  292

  Cei doi sibieni impletesc din vita de vie biserici, dar si garduri, mese, umbrele, globuri ori ghivece ornamentale.biserici din vita de vie

  Doi mestesugari din satul sibian Buzd au pus pe picioare o afacere prospera: construiesc replici din vita de vie ale unor biserici celebre. Vasile Pintea (55 ani) si Marius Horvath (30 ani) creeaza adevarate opere de arta, multe dintre acestea fiind cumparate de straini. Biserica Sfanta Margareta din Medias cu Turnul Trompetilor, realizata din vita-de-vie, cea mai importanta lucrare a celor doi mesteri, inalta de cinci metri, a fost vanduta reprezentantilor bisericii cu 3.000 de lei.

  „Am lucrat timp de o luna de zile la acea biserica, fiind o comanda din partea oficialilor lacasului de cult. A fost realizata pe bucati acasa, in Buzd, si apoi montata in curtea Casei Parohiale. A devenit repede o adevarata vedeta pentru turisti. Avem mereu de lucru, ni se solicita aproape lunar astfel de copii sau miniaturi, in schimbul a 1.000-3.000 de lei. Dar nu facem doar biserici, impletim si garduri, mese, umbrele, globuri ori ghivece ornamentale. Materia prima o luam de pe albia raurilor sau din paduri. Se prelucreaza foarte usor, nu necesita niciun proces chimic de tratare, ci doar curatarea de frunze”, a declarat Vasile Pintea pentru ronduldesibiu.ro.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.