Peste 100 de brasoveni si-au depus dosarele pentru „Casa Verde”

Peste 100 de brasoveni si-au depus deja dosare de finantare pentru sistemele de incalzire, prin programul Casa Verde. Chiar daca miza programului e raspandirea tehnologiilor ecologice, multi dintre brasoveni recunosc ca si-au depus dosarele in primul rand pentru economia consistenta pe care o fac in propriile bugete.dosare casa verde

Agentia de Protectie a Mediului primeste proiecte de finantare prin programul Casa Verde incepand de la 1 iulie. Statul finanteaza cu 6.000 de lei instalarea sistemelor de panouri solare si a centralelor termice pe peleti, rumegus si deseuri din lemn. Pentru sistemele cu pompe de caldura, finantarea este de 8.000 de lei, pentru fiecare dosar.

„Judetului Brasov i-a fost alocate o suma de 3 milioane de lei, asta inseamna 450 de dosare care sigur vor primi finantare, principiul e primul venit, primul servit”, a declarat elena Bucur, purtator de cuvant Agentia de Protectia Mediului Brasov.

Dosarele de finantare trebuie sa cuprinda o cerere, o declaratiile privind incadrarea in conditiile de finantare, copie dupa actul de identitate, un extras cf sau o autorizatie de constructie, certificat de atestare fiscala, extras de cont si un plic cu adresa completa a beneficiarului. In plina criza economica, motivatia principala a celor care au depus dosare nu e neaparat protectia mediului.

„Daca reusim sa accesem sumele si intr-adevar instalatia va functiona, inseamna economie din bugetul propriu”, a declarat un brasovean.

Potrivit legislatiei, pot fi decontate prin acest program doar cheltuielile facute dupa semnarea contractului de finantare prin acest program.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *