Zilnic, cel putin un hunedorean muscat de caini ajunge la spital

Nu trece o zi fara ca la Urgenta Spitalului Judetean Deva sa nu ajunga cel putin o persoana muscata de cainii comunitari. Pe strazile din oras, numarul maidanezilor este aproape cu egal cu cel al locuitorilor.caini vagabonzi

Maidanezii sunt noii stapani ai strazilor din Deva. Ii gasesti peste tot si nu sunt niciodata mai putini de 5-6. Primaria promite ca in toamna va fi infiintat un nou adapost pentru cainii comunitari. Cel de acum este supraaglomerat, iar de doi ani, animalele care ajung aici nu mai sunt sterilizate. In fiecare zi, cel putin un localnic muscat de caini ajunge la spital.

„Cazurile care se prezinta la urgenta pot sa fie mai multe pe zi sau unul cel putin pe zi. Au fost si zile in care nu s-au prezentat in ziua respectiva dar au compensat in restul zilelor, in care au venit mai multi muscati”, a declarat Lucretia Branzan, medic UPU Deva.

In acest moment, langa Deva, exista un adapost pentru cainii adubati din oras. Este insa supraaglomerat, iar medicii veterinari, care ar trebui sa sterilizeze animalele, nu au mai ajuns acolo de doi ani.

„S-au inmultit intr-un numar mult prea mare pentru ca neplacerile pe care le provoaca sa mai poata fi trecute cu vederea. In aceasta luna, luna iulie, se va demara constructia unui adapost pentru cainii vagabonzi”, da aigurari Marcel Moraru, viceprimar la Deva.

Ingrijitorii de la adapost spun ca acolo sunt peste 500 de caini pe care ii aduc hingherii si nu mai unde sa-i inchida.

Un calcul simplu arata ca, pana la finele toamnei, atunci cand primaria promite noul adapost pentru animale, zeci de oameni din Deva vor mai ajunge la urgenta, muscati de cainii fara stapan.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *