Turnu Severin: Vor strange gunoiul in stil estonian

Cu sprijinul autoritatilor locale, sute de voluntari mehedinteni vor colecta deseuri din judet intr-o singura zi. Pe 10 iulie, mai multe echipe de voluntari vor demara in judet o actiune de identificare a gunoaielor de pe trasee stabilite.Turnu Severin

Mehedintenii s-au alaturat celui mai mare proiect de strangere a gunoaielor la nivel national, inspirat dupa un model estonian. Prima etapa, cea de cartare, se va desfasura in judet pe 10 iulie, cand vor fi trimise echipe de voluntari in cele 26 de trasee stabilite pentru a identifica si inscrie pe harta digitala „mormanele de gunoi” din teren.

1.500 de locuitori din Cujmir, voluntari

„Ne bazam pe implicarea voluntarilor. Autoritatile de asemenea pot ajuta cu promovarea proiectului in localitatile lor sau asigurand utilaje de transport. Colaborarea cu firmele de salubritate pentru transportarea deseurilor, sortarea si apoi trimiterea la reciclarea corespunzatoare ne-ar fi de mare ajutor”, ne spune Mihai Dragota, reprezentant al echipei de logistica Let”s do it Romania.

Etapa finala, care va avea loc pe 25 septembrie, o constituie colectarea deseurilor, care, cu ajutorul societatilor de salubrizare vor fi transportate, sortate si reciclate. In acest moment si-au confirmat participarea la eveniment mai multe institutii publice, cinci ONG-uri si doua firme private.

„Scopul este simplu, intr-o singura zi, pe 25 septembrie, trebuie sa curatam cat se poate din gunoaiele aruncate in judetul nostru”, ne spune Mihai Mufturel, coordonator pe Mehedinti al Asociatiei NIKE de Dezvoltare si Ajutorare(ONG).

De asemenea, primarii s-au declarat interesati sa se alature campaniei de colectare a gunoaielor.

„Este un proiect ambitios si binevenit pentru localitatea noastra. Noi vom pune la dispozitie tractor cu remorca pentru transportarea deseurilor. Voi participa personal impreuna cu oamenii de la Departamentul Social, cu inca 700 de copii, angajatii primariei si bineinteles voluntarii. Vom fi in jur de 1.500 de persoane”, declara Nicolae Senea, primarul comunei Cujmir.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *