Doua companii din Gorj, sanctionate de catre comisarii Garzii de Mediu

  0
  440
  Două companii din Gorj, sancţionate de către comisarii Gărzii de Mediu
  Doua companii din Gorj, sanctionate de catre comisarii Garzii de Mediu

  Comisarii din cadrul Garzii de Mediu Gorj au efectuat, in perioada 1-15 august, 42 de inspectii in teritoriu, din care 21 in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate si alte 21 de controale in domeniul protectiei mediului. In urma acestor actiuni de control, doua societati din Targu-Jiu, respectiv S.C. Lafarge Romcim SA Sucursala Targu-Jiu si S.C. OMV Petrom S.A au fost sanctionate cu amenzi usturatoare.

  In decursul acestor doua saptamani, au avut loc si alte 13 inspectii planificate si 29 de inspectii neplanificate. 11 din cele neplanificate au venit in urma unor sesizari.
  Reprezentantii Garzii de Mediu Gorj au mers astfel in inspectie la cel mai mare producator de ciment la nivel mondial care are sucursala la Targu-Jiu. Este vorba despre S.C. Lafarge S.A. In urma cestei actiuni de control compania a fost sanctionata cu 15.000 de lei din cauza faptului ca nu a respectat toate procedurile si cerintele legale. Mai precis a creat disconfort si praf locuitorilor din zona limitrofa a ariei de desfasurare a activitatii.
  O alta companie sanctionata de catre inspectorii Garzii de Mediu a fost S.C. OMV Petrom S.A. Aceasta a primit o amenda in valoare de 30.000 de lei. Motivul principal al sanctiunii a fost acela ca societatea a inregistrat pierderi de ulei uzat pe sol si in rigola de preluare a apei fluviale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.