Dragonii din pestera Postojna. Biologii spera la o noua generatie de pui

Dragonii din pestera Postojna. Biologii speră la o nouă generaţie de pui
Dragonii din pestera Postojna. Biologii spera la o noua generatie de pui
Dragonii din pestera Postojna. Biologii spera la o noua generatie de pui

Creaturi care seamana cu dragonii salasuiesc in adancul unei pesteri din Slovenia. Biologii au facut eforturi pentru a inmultii aceste animale intr-un mediu neobisnuit, un acvariu subteran, accesibil numai cu un tren, scrie New York Times.

Pare o poveste fantasmagorica insa vietatea este perfect reala.

Amfibianul, pe numele lui Olm, care depune oua transparente precum cristalul si are un corp roz lung si sinuos, picioare scurte si branhii exterioare. Din cauza infatisarii sale in secolul al XV-lea oamenii credeau ca aceste animale sunt pui de dragoni.

Chiar daca nu scuipa foc, acest amfibian are cateva calitati unice, demne de o creatura mitica. Traieste peste 100 de ani si poate trai fara sa manance 10 ani. Olmul este orb insa vaneaza datorita incredibilelor lui simturi, cele ale auzului si mirosului, si are capacitatea de a detecta campuri electrice si magnetice.

Femelele depun oua numai odata la 6 ani si ajung la maturitatea sexuala doar cand ating varsta de 15 ani.

Biologii au instalat acvariul in pestera Postojna, unde in 2013 ar fi trebuit sa vina pe lume mai multi pui de olm. Din nefericire eforturile oamenilor de stiinta au fost sortite esecului pentru ca din oua nu a iesit niciun pui iar unele au fost mancate de alti olmi, a explicat Sašo Weldt, unul din biologii care ingrijesc acvariul.

Sperantele biologilor au crescut dupa ce un nou rand de oua si-au facut aparitia in acvariu. Femelele depun in jur de 30-60 de oua in decursul a 20 de zile iar puii ar trebui sa eclozeze in cateva saptamani.

Dragonii din pestera Postojna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *