Drum balastat cu resturi petroliere intr-o comuna din Vrancea

Drum balastat cu resturi petroliere intr-o comune din Vrancea

“Apa fuge de pe pietroaie, se vede ca e petrol, ia foc. Balast era nevoie sa puna, dar nu cu petrol, sa ne intoxicam”, ne-a spus Sandel Cernat din sat cu primarul Vulpe spune ca nu e adevarat, dar ca nici nu poate “certifica de unde este pietrisul” u Garda de Mediu va face verificari

Situatie aproape “inflamabila” in satul Vladnicu de Sus, comuna Tanasoaia. Satenii spun ca sambata, firma consilierului judetean PSD Victor Roman, Roman Impex Prest SRL, a terminat balastarea electorala pe cateva ulite si ca materialele aruncate miros a produse petroliere. Unii sateni chiar au facut experiment sa vada daca pietrele iau foc si au avut o mare mirare cand au vazut ca drumul arde la propriu. Daca n-ar fi extrem de periculos, s-ar spune ca “focul viu” de la Andreiasu s-a mutat la Tanasoaia din cauza incompetentei autoritatilor locale. “E jale, s-a carat piatra care nu este de la Siret, nu este de rapa, care are insa gazolina. Am inteles ca ar fi de la o sonda, ceva, probabil au gasit-o de-a moaca. Trei sferturi din sat stam cu geamul inchis, daca stai pe banca la poarta nu rezisti de miros. Pietroaiele sunt negre. Au turnat sambata cam 2 km de piatra cu gazolina, pentru ca o parte este asfaltat. E pericol, se poate duce in fantani, prin ape. Apa fuge de pe pietroaie, se vede ca e petrol. Este balast amestecat cu asfalt, bitum. Balast era nevoie sa puna, dar nu cu petrol, sa ne intoxicam. Fac numai din 4 in 4 ani, la campanie. De aia se fac prostii, ca nu ii controleaza nimeni”, ne-a spus Sandel Cernat, un satean din Vladnicu de Sus, Tanasoaia. Informati de situatie, cei de la Garda de Mediu au spus ca vor trimite o echipa pentru verificari. “O iau ca pe o sesizare si voi trimite o echipa. Stiu ca balastarile se fac dupa niste proiecte, iar materialele de umplutura sunt stabilite”, ne-a spus si Aurel Cristian, comisar sef la Garda de Mediu Vrancea.

Primarului Vulpe nu-i miroase a petrol, dar situatia e in foc!

Contactat telefonic, primarul din localitate, Romeo Vulpe, sustine ca sesizarea lui Sandel Cernat nu se confirma si ca totul ar fi o incercare de discreditare a sa din partea adversarilor politici. Totusi, acesta sustine ca “nu pot certifica de unde s-a pus pietris“, dar ca “mie la suta nu miroase a gaz, a petrol”, dupa cum a spus Vulpe. Acesta s-a grabit sa ne spuna insa ca “nu este nici o sonda la Tanasoaia”, stiind de banuielile satenilor. La randul sau, Mihai Munteanu, reprezentantul firmei Roman Impex Prest, spune ca in zona se consolideaza un drum si se lucreaza la santuri, taman acum in plina campanie elctorala. Acesta spune ca pietrisul folosit este din balastiera de la Siscani, de langa Adjud, alaturi de agregate concasate. “Nu cred ca este vorba de asa ceva, acolo se deruleaza o lucrare pe bugetul local, pentru consolidarea unui drum. S-ar putea sa fie o pata de ulei, pentru ca vreo doua zile am avut un utilaj defect”, a spus si Munteanu. Surse din nordul judetului spun ca balastul inflamabil a fost adus de la o sonda dezafectata de la Costisa, comuna Homocea. (I. CRETU)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *