Guvernul va relua privatizarea Cupru Min doar daca se elibereaza autorizatie de mediu

Guvernul Ponta

Guvernul va relua procesul de vanzare a societatii Cupru Min doar daca se va elibera o noua autorizatie de mediu pentru exploatarea de cupru, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.”La Cupru Min ceea ce noi am reprosat cel mai tare a fost ca principalele companii din lume au venit si s-au retras pentru ca nu aveau autorizatie de mediu. Au spus ‘E ceva necurat, nu puteti sa ne puneti sa bagam bani si sa exploatam cuprul, cat timp nu avem autorizatie de mediu”, a spus premierul la Prima TV.
In al doilea rand, seful Executivului a invocat necesitatea stabilirii exacte a participatiei statului in companie, dupa privatizare. “Despre ce vorbim, dam absolut tot si peste zece ani vedem daca a fost bine sau nu a fost bine?”, a intrebat retoric premierul.

Referitor la proiectul Rosia Montana, Victor Ponta a subliniat ca o astfel de exploatare nu poate fi deschisa doar prin “aceasta uriasa campanie media” desfasurata de compania Rosia Montana Gold Corporation si prin “insistenta” presedintelui Traian Basescu.

“Aceasta uriasa campanie de media – pentru ca Gold Corporation am vazut ca este principalul cumparator de publicitate din Romania dupa Vodafone si Orange – si insistenta unui om politic, ca a fost vorba de domnul Basescu, au starnit automat opozitia celorlalti. Or, asemenea proiecte nu cred ca se pot face in acest fel”, a comentat seful Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *