Array

Drumul Taberei, transformat intr-unul din cele mai poluate cartiere din Bucuresti

Drumul Taberei, transformat intr-unul din cele mai poluate cartiere din Bucuresti
Drumul Taberei, transformat intr-unul din cele mai poluate cartiere din Bucuresti

Cand vine vorba de poluare, Bucurestiul nu sta tocmai bine. O arata chiar raportul pe 2013 din cadrul Programului Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului, realizat de mai multe institutii din Capitala.

Alexandra Nita sta chiar langa santierul din Drumul Taberei. Din cauza prafului tine mereu geamul inchis (fotografii: Delia Chilianu)

Dupa ce mai multi ani la rand s-au inregistrat valori ridicate ale gazelor poluante din Capitala, Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti (APMB) a cerut elaborarea unui program integrat de gestionare a calitatii aerului.
Ultimul raport al acestui program arata ca, zilnic, in anul 2013 s-au inregistrat depasiri ale valorilor-limita la pulberile in suspensie (PM10), care provin in special de la activitatea industriala si de la traficul auto. In topul clasamentului este zona Mihai Bravu.

Aici, PM10 si dioxidul de azot (rezultat in urma traficului rutier intens) au depasit in 2013 valoarea-limita anuala pentru protectia sanatatii umane.

“Sa vedeti ce aglomeratie e in trafic la ore de varf. Sunt zeci de masini si gaze de esapament de abia poti respira”, ne-a zis Gheorghe Constanda, un barbat care locuieste in zona Mihai Bravu.
Cel mai curat aer, in Cluj-Napoca

A doua zona in topul poluarii din Capitala este Drumul Taberei. In raport se arata ca principalele surse de poluare de aici sunt santierul de la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei- Pantelimon si lucrarile de modernizare a parcului Drumul Taberei.
Oamenii care locuiesc in zona se plang de faptul ca spatiul verde a fost distrus. “Stam cu geamurile inchise, ca altfel nu putem respira, fiindca tot praful de pe santier ne intra in casa. Am reusit sa salvam cativa copaci din fata blocului, ca altfel era nenorocire cu poluarea si zgomotul de afara”, ne-a spus Alexandra Nita, o bucuresteanca a carei locuinta este situata chiar langa santierul de la metrou.

Un top recent al celor mai poluate 100 de orase europene pune Bucurestiul pe locul 86, Timisoara, pe pozitia 64, iar cel mai curat aer este in Cluj-Napoca.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,538FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente