Drumurile afectate de alunecari, la mila Guvernului

  0
  370
  Drumurile afectate de alunec?ri, la mila Guvernului
  Alunecări de teren pe Clisura Dunării
  Drumurile afectate de alunecari, la mila Guvernului
  Drumurile afectate de alunecari, la mila Guvernului

  Nu exista bani pentru reparatia drumurilor afectate marti de alunecarile de teren in judetul Gorj. Atat soseaua dintre Pocruia si Sohodol, dar si cea de la Tismana trebuie sa fie urgent reabilitate pentru ca circulatia sa poata fi reluata, insa nu exista fondurile necesare. Primarii din cele doua zone afectate din cauza ploilor au mers la usa prefectului de Gorj, pentru a cere sprijin financiar de la Guvern.

   2 miliarde pentru drumul de la Tismana

  Edilul Marian Slivilescu, din Tismana sustine ca s-a creat un zid protector pe drumul unic de la intrare in satul Sohodol, insa acesta este la un pas de a fi doborat din cauza malului de pamant. „Zidul de sprijin inca nu s-a daramat, insa este puternic deformat, ne asteptam ca din moment in moment sa fie distrus. In orice caz, reabilitarea drumului afectat ne costa foarte mult. Am facut o socoteala si ne ajunge undeva la doua miliarde de lei vechi reparatia. Speram sa nu mai ploua, pentru ca daca situatia se agraveaza, tot traficul va trebui redirectionat prin padure, pe un drum forestier.  Plata reparatiilor este o problema, dar asteptam bani de la Guvern pentru ca altfel nu ne putem descurca”, a precizat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

   „Daca nu avem bani, suntem pierduti”

  Situatia este dramatica si in comuna Turcinesti intrucat edilul Vasile Gogalniceanu nu are fonduri pentru a face reparatii la drumul care s-a rupt in satul Horezu. Primarul incerca sa obtina sumele necesare tot prin Prefectura Gorj. „Am mers la Prefectura sa cer un proiectant care sa realizeze o evaluare, cam cat ar costa reabilitarea. Daca Prefectura nu ne ajuta printr-o hotarare de Guvern, chiar nu stiu ce o sa facem pentru ca noi la primarie nu avem de unde sa scoatem bani sa facem aceasta investitie. Speram sa obtinem fondurile, altfel situatia este grava…”, a declarat Vasile Gogalniceanu, primarul comunei Turcinesti.

  Pana cand vin banii de la Guvern, autoritatile au oprit circulatia in zonele afectate de alunecari. La Sohodol, soseaua care s-a rupt este singura cale de acces in sat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.