Mierea de hrisca, remediu pentru o varietate de boli

Beneficiile consumului de hri?c?
Antioxidantii continuti de mierea de hrisca previn imbolnavirile cardiovasculare si diverse tipuri de cancer.
Hrisca

Mierea de hrisca, o varietate de miere foarte densa si inchisa la culoare, poate fi un valoros inlocuitor al zaharului. Aceasta miere bruna contine o cantitate foarte mare de antioxidanti.

La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Universitatea din Illinois, SUA, in urma unor cercetari facute pe 19 tipuri de miere. Cercetatorii de la renumitul for universitar recomanda consumul mierii de hrisca la micul dejun, alaturi de fulgii de ovaz, de iaurt sau adaugata in diverse salate, tuturor categoriilor de varsta.

Antioxidantii continuti de mierea de hrisca protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn imbolnavirile cardiovasculare si de diverse tipuri de cancer, combatand in acelasi timp pierderile de memorie de scurta durata sau pierderea vederii. Din compozitia mierii de hrisca fac parte vitamine din complexul B (B2, B3) si vitamina C, valoroase pentru efectele terapeutice, printre care metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, stabilizarea nivelului de colesterol si de zahar din sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *