Colectarea selectiva face primii pasi la Braila

0
481
Colectarea selectiv? face primii pa?i la Br?ila
Colectarea selectivă face primii paşi la Brăila
Colectarea selectiva face primii pasi la Braila
Colectarea selectiva face primii pasi la Braila

Conducerea SUPAGL sustine ca tomberoanele speciale, destinate deseurilor de plastic, sticla si hartie, au contribuit la adunarea a zeci de tone de deseuri reciclabile * exista, insa, si situatii cand brailenii arunca in aceste tomberoane resturi de mancare sau alte deseuri menajere

Tomberoanele destinate colectarii selective incep din ce in ce mai mult sa isi atinga scopul, determinandu-i pe braileni sa arunce separat deseurile de plastic, de sticla sau hartie. Cel putin asa considera conducerea Serviciului de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) din cadrul Primariei Braila. „Pe parcursul anului trecut, aceste recipiente speciale au contribuit la strangerea a 88 tone de hartie, 402 t materiale plastice si 10 t deseuri de sticla. O parte dintre aceste cantitati provine, totusi, de la agenti economici care cheama operatorii de salubritate la propriul sediu pentru a le preda deseurile reciclabile. Dar, daca tragem o linie, observam ca prezenta tomberoanelor albastre, galbene si verzi contribuie la aceasta colectare selectiva”, ne-a declarat Dan Apostol, directorul SUPAGL. Acesta admite, totusi, ca exista situatii cand brailenii confunda tomberoanele speciale cu pubelele obisnuite, destinate gunoiului menajer. „In special in zona pietelor se mai intampla sa gasim tot felul de minuni in recipientele destinate deseurilor de plastic, sticla sau hartie. In zona cartierelor, insa, lumea e destul de constiincioasa si respecta indicatiile inscriptionate de tomberoane, punand plasticul la plastic, sticla la sticla si hartia la hartie”, ne-a spus Apostol.

Deseurile reciclabile astfel colectate sunt preluate de firma „Ecorom”, cu care au contract operatorii de salubritate braileni „Eco”, „Braicata” si RER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.