Depozitul ecologic de la Tarpiu, extrema urgenta

0
559
Depozitul ecologic de la T?rpiu, extrem? urgen??
Depozitul ecologic de la Tărpiu, extremă urgenţă
Depozitul ecologic de la Tarpiu, extrema urgenta
Depozitul ecologic de la Tarpiu, extrema urgenta

Administratorul public al judetului Bistrita-Nasaud, Florin Moldovan, a declarat ca, din cauza amanarii datei la care depozitul ecologic de la Tarpiu devine operational, din 18 februarie la inceputul lunii martie, toate primariile au probleme cu depozitarea deseurilor, deoarece platformele temporare sunt incarcate la capacitate maxima.

”In 4 ianuarie s-a semnat contractul de gestiune a serviciului public de management si operare a Centrului integrat de management al deseurilor Tarpiu cu SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deseurilor SRL. Atunci am avansat de comun acord cu reprezentantii companiei data de 18 februarie ca zi in care centrul devine operational. Din pacate, nu am putut sa le furnizam in timp util reprezentantilor companiei o hotarare de CJ prin care acel contract era validat, pentru ca apoi sa obtina toate autorizatiile si avizele de care au nevoie. A fost o lipsa de cvorum la sedinta de CJ in care trebuia aprobata hotararea de validare a contractului, lucrurile s-au remediat in sedinta urmatoare. Din aceasta cauza termenul a fost mutat pentru 1 martie. In aceste zile colegii de la unitatea de implementare a proiectului sunt impreuna cu reprezentantii Vitalia la locatie, fac lucrarile de predare-primare, daca in 1 martie nu se va putea pune in practica operationalizarea, speram ca in prima saptamana din martie lucrurile se vor lamuri. Ne lovim de o serie de avize, verificari metrologice pentru tot ceea ce inseamna echipamente, suntem prinsi un pic in acest hatis birocratic. Lucrurile insa nu vor intarzia prea mult”, a spus Florin Moldovan in cadrul Colegiului prefectural de miercuri.

Florin Moldovan a afirmat ca in acest moment exista o problema legata de problema deseurilor la nivelul intregului judet. ”Cele trei platforme temporare unde s-a depozitat pana acum, de la Bistrita, Beclean si Singeorz-Bai, sunt la capacitate maxima si nu se mai poate depozita acolo. Primarii din intreg judetul au o problema cu depozitarea deseurilor. Speram ca incepand cu data de 4 martie operatorii care sunt pe piata sa mearga cu deseurile nu la aceste platforme temporare, ci la Tarpiu. Licitatia pentru pubelele semiingropate, cu constructie si montaj pe platforme a fost finalizata marti, am obtinut toate avizele si aprobarile necesare. In acest fel am deblocat si cealalta licitatie, pentru desemnarea operatorului de colecta la nivel de judet. Am inteles ca in doua-trei luni s-ar putea sa avem si un operator. Important este ca acest centru de la Tarpiu sa devina functional, atunci n-o sa mai existe nici probleme de mediu, nici la nivelul primariilor”, a spus administratorul judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.