Dupa trei secole, zimbrii se intorc in Muntii Tarcu

Dupa trei secole, zimbrii se intorc in Muntii Tarcu
Dupa trei secole, zimbrii se intorc in Muntii Tarcu

Astazi, 16 aprilie, zimbrii vor poposi pe teritoriul administrativ al comunei Armenis, in apropierea sitului Natura 2000 Muntii Tarcu, pe valea raului Alb.

In Muntii Tarcu a aparut, de putin timp, un tarc. Nu e vorba de un joc de cuvinte, ci de spatiul pe care WWF-Romania il pregateste pentru reintroducerea zimbrului in zona, in regim de semilibertate si, ulterior, de libertate deplina. Comuna Armenis din Caras-Severin va fi prima gazda a unor exemplare de zimbru (Bison bonasus) venite din mai multe tari europene, urmand ca, in cativa ani sa traiasca ca specie salbatica integrata.

Primaria comunei Armenis, din judetul Caras-Severin, a oferit acestui proiect de reintroducere aproximativ 75 de hectare din suprafata de pasuni comunale. E un sprijin inestimabil din partea comunitatii locale care a recunoscut astfel beneficiile unui astfel de proiect in zona. Directia silvica Caras-Severin, prin Ocolul silvic Teregova, a pus la dispozitia proiectului alte aproximativ 80 de hectare.

Proiectul acopera o vasta zona care cuprinde: Parcul National Retezat, Parcul National Domogled-Valea Cernei si situl Natura 2000 Muntii Tarcu. Reintroducerea zimbrilor in zona Tarcu reprezinta doar o parte din planul de protejare a salbaticiei din zona, una dintre cele mai bogate din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *