Durusa SummerHills – un festival care celebreaza natura

  0
  979
  Duruşa SummerHills – un festival care celebrează natura
  Durusa SummerHills – un festival care celebreaza natura

  Pornit initial ca un simplu picnic intre prieteni, Durusa SummerHills a ajuns anul acesta la cea de-a treia editie oficiala.

  Situata la doar 3 km de drumul european E58, ce leaga Baia Mare de Cluj-Napoca, la o distanta de 35 km fata de Baia Mare si 120 km fata de Cluj-Napoca, intr-un peisaj pitoresc, satul Durusa din comuna Valea Chioarului, Maramures, va gazdui un festival nonconformist. Timp de 4 zile, intre 23 si 26 august, aici va avea loc Durusa SummerHills, un eveniment dedicat artei si culturii. Festivalul isi invita participantii la o uitare completa a zgomotului si agitatiei oraselor, „in favoarea muzicii, rasului cu pofta si a mancarii cu gust”.

  Pentru editia de anul acesta, organizatorii pregatesc muzica, ateliere de arts & crafts, precum si un spatiu de joaca pentru cei mari si cei mici, unde planuiesc diferite activitati in soare: de la badminton la volei, de la frisbee la un meci demonstrativ de oina, organizat de Federatia Romana de Oina. Toate sub indemnul „Revino la natura, revino-ti!”.

  O intoarcere la radacini

  Participantii vor avea ocazia sa invete sa confectioneze si sa manuiasca pe parcursul zilei zmee si lampioane. Acestea vor fi lansate in inaltul cerului tarziu in noapte, oferind cea mai frumoasa priveliste. De asemenea, de-a lungul zilelor se vor desfasura ateliere de handmade, olarit, percutie, precum si de landart, in care participantii vor fi invatati sa foloseasca elemente naturale (pamant, pietre si crengi) spre a crea forme inedite.

  In completarea atelierelor de arts & crafts vine clubul Capoeira Angola din Cluj-Napoca, care va sustine cursuri si demonstratii de capoeira, o forma de arta martiala. Combinand elemente de dans si muzica, capoeira s-a nascut in Brazilia, undeva in secolul 16, printre sclavii africani, ca o forma de intoarcere la radacini, dar si de a deghiza tehnici de lupta in dans, spre a le creste sansele de supravietuire.
  Un festival cat se poate de pitoresc

  Pe langa pregatirea unor trasee de cross country, pentru amatorii de plimbari spectaculoase pe doua roti, insumand circa 6 km, precum si a unei zone de slacklining, festivalul se remarca si printr-un mix muzical cel putin deosebit. Valuri de muzici electronice dintre cele mai fine vor fi starnite de Electroclown, Danaga, The Joint Ventures, Indjstione, Dannilov si Muhaha (toti din Cluj-Napoca), precum si de Christu (Iasi) si Poetrip (Bucuresti). Line-upul va fi completat de trupa botosaneana de progressive rock The Kryptonite Sparks. Taxa de participare pentru festival este de 25 lei de persoana si include camping, dus si participarea la ateliere si concerte. De asemenea, vor exista si mancaruri calde si gustoase, care vor completa meniul savuros al unui festival pitoresc. Mai multe detalii, pe site-ul oficial: www.durusasummerhills.com.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.