E.ON renunta la ENERGIA NUCLEARA

E.ON renunta la ENERGIA NUCLEARA

Compania germana E.ON, prezenta si pe piata locala, a anuntat ca va renunta la energia nucleara si a precizat ca va inchide, treptat, toate centralele nucleare pe care le are, pana in 2022. In plus, compania a declarat ca va reduce dividendele si ca va concedia 11.000 de angajati, anunta Mediafax.

Cea mai mare companie de utilitati din lume dupa vanzari a anuntat de asemenea scaderea estimarilor privind profitul ajustat inainte de dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) pentru acest an la 9,1-9,8 miliarde euro, de la 10,7-11,4 miliarde euro.

De asemenea, E.ON a redus prognoza pentru profitul net ajustat din 2011, de la 3-3,7 miliarde euro la 2,1-2,6 miliarde euro.

Pietele nu vor reactiona cu surprindere la aceste ajustari, deoarece au anticipat in ultimele saptamani deteriorarea perspectivelor financiare ale grupului, a declarat pentru Reuters un analist german.

E.ON a aratat ca va revizui structura operatiunilor, anticipand reducerea numarului de angajati cu pana la 11.000 pe termen mediu, reprezentand 14% din personal la 30 iunie.

Guvernul german a decis sa inchida treptat toate centralele nucleare pana in anul 2022, in urma cutremurului devastator din luna martie din Japonia, care a fost urmat de un val tsunami catastrofal si de cea mai grava criza atomica din ultimii 25 de ani la centrala de al Fukushima.

ARTICOLE SIMILAREJumatate dintre romani nu vor energie nuclearaNuclearelectrica, in cautare de noi investitori pentru reactoarele 3 si 4Nuclearelectrica va opri reactorul 2 de la Cernavoda, timp de 25 de zile,electricitateDezastrul nuclear din Japonia a speriat lumea. De ce ramane nuclearul salvarea Romaniei?Energia nucleara, un rau necesar?Actiunile E.ON au pierdut circa o treime din valoare de la inceputul anului, dar sunt in urcare cu 0,9% in sedinta de miercuri la Frankfurt.

Numarul angajatilor E.ON a scazut deja cu 7% in acest an, de la 85.105 la 79.158, dar grupul a precizat ca noile concedieri vor afecta in principal pozitii administrative.

Compania a redus dividendul estimat pentru 2011 de la 1,3 euro pe actiune la 1 euro pe actiune.

Vanzarile E.ON au crescut cu 20% in primul semestru, la 53 miliarde euro, de la 44,3 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *