Earth Hour 2010: La Aiud se sting luminile pe 27 martie

  0
  357

  Municipiul Aiud sustine campania „Earth Hour 2010” printr-un eveniment la care sunt asteptati sa participe un miliard de oameni din peste 1000 de orase ale planetei. In data de 27 martie 2010, la 20:30, Aiudul isi stinge luminile pentru a trage un semnal impotriva incalzirii globale si a atrage atentia asupra gestionarii cat mai eficiente a energiei.Aiud lumini stinse

  Municipiul Aiud a acceptat sa devina oras oficial „Earth Hour” si sa transmita, alaturi de ceilalti participanti la evenimentul organizat in Romania de WWF Danube Carpathian Programme, un mesaj privind nevoia de actiune conjugata a oamenilor fata de reducerea consumului de energie, in conditiile in care 35% din energia electrica este produsa de termocentrale, unul dintre cei mai mari poluatori.

  „Autoritatile locale lanseaza astfel o invitatie tuturor cetatenilor, in scopul participarii la un eveniment de responsabilizare sociala. In municipiul Aiud, in seara zilei de 27 martie 2010, iluminatul public nu va functiona, iar in cladirea Primariei vor fi stinse toate luminile. Ca urmare, institutiile, organizatiile si cetatenii care doresc sa sustina aceasta campanie sunt asteptati sa se alature unei initiative, ce se dovedeste tot mai necesara in contextul actual”, a firmat Ada Rus, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Aiud.

  Prima editie a „Orei Pamantului” a avut loc la Sydney, in 31 martie 2007, cu un impact care a intrecut asteptarile, in urmatorii doi ani tot mai multe orase ale lumii alaturandu-se acestui demers. Tot din 2007, municipiul Aiud face parte din Asociatia „Orase Energie in Romania” si este parte integranta a Proiectului MODEL, care are ca principale obiective identificarea posibilitatilor de reducere a consumului energetic in toate sectoarele, crearea premiselor pentru producerea energiei din surse regenerabile in zona municipala si gasirea unor surse de finantare pentru activitatile de reducere a consumului energetic.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.