Botosani: Se otravesc cu apa de izvor

Analizele de laborator arata ca apa din fantani si izvoare nu este potabila. Aproape 60% dintre fantanile verificare de inspectorii sanitari nu au apa buna de baut. Cu toate acestea , multi dintre botosaneni prefera sa consume apa din fantani sau de la izvoarele de la marginea orasului.izvorul Cismea

Cea mai proasta apa din oras este ce de la izvorul Cismea de unde culmea, se aprovizioneaza foarte multi botosaneni. Zilnic, lumea sta la coada pentru a lua la PET apa de izvor. Inspectorii sanitari, dar si reprezentantii unui ONG care a efectuat analize complexe atrag atentia ca apa de la izvorul Cismea nu este potabila si mai mult poate dauna grav sanatatii.

” Cine bea apa de la Cismea se sinucide incet si sigur.” a declarat Ghorghe Ciubotaru, expert in terorism alimentar si presedintele Asociatiei Consumatorilor Europeni din Romania.

Nici apa din fantanile din oras nu este buna de baut. Majoritatea fantanilor au fost marcate cu bulina rosie sau au fost inchidse cu lacat de autoritati. Anul trecut Directia de Sanatate Publica (DSP) a avut o ampla campanie in care a verificat apa din aproape toate fantanile publice din judet. S-a constatat ca din 241 de fantani doar 91 au apa potabila, insa niciuna dintre acestea nu se afla in municipiul Botosani. Inspectorii sanitari recomanda in schimb la populatia sa consume fara grija apa de la chiuveta.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *