Earth Hour 2012 vine cu provocari

EARTH HOUR vine cu provocari in 2012

Municipiul Botosani s-a inscris, pastrand traditia, pentru al patrulea an consecutiv in campania “Earth Hour,” programata anul acesta pentru 31 martie, in intervalul 20.30 – 21.30. Earth Hour este cea mai mare manifestare de mediu din istorie la care oamenii sunt chemati sa stinga lumina, in mod simbolic, timp de o ora, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la schimbarile climatice care se produc anual in lume.

Anul 2012 este insa pentru Earth Hour, anul provocarilor si, deci si Primaria Botosani se aliniaza trendului.

Provocarea de anul acesta adresata Primariei Botosani care a raspuns de fiecare data cu entuziasm ecologistilor de la WWF (World Wide Fund For Nature) are la baza o competitie la care municipiul Botosani va participa alaturi de alte orase din tara. Concret, primariile care doresc sa participe la concurs in numele comunitatilor lor, vor trebui sa realizeze un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

Earth Hour este un eveniment pentru fiecare dintre noi, un prilej de a ne arata atentia fata de problemele de mediu care ne afecteaza in mod direct, din ce in ce mai mult. Earth Hour inseamna, de asemenea, vointa si bucuria de a transmite mesajul mai departe si de a-i indemna pe cei din jur sa se alature campaniei.

Astfel, plecand de la provocarea lansata de ecologistii de la WWF, Primaria Botosani lanseaza, la randul ei, organizatiilor neguvernamentale botosanene cu care mentine o colaborare deosebita, o provocare! Este vorba despre promovarea din partea fiecarui ONG doritor sa arate lumii ca-i pasa de mediul in care traieste, a unor idei cat mai originale, dar si usor de pus in aplicare pentru ziua Z, adica 31 martie 2012, ora 20.30-21.30! Proiectele/ideile trebuie trimise pana la data de 1 martie la adresa de email [email protected]

Este momentul in care spiritul civic si spiritul ecologist trebuie puse in functiune, astfel incat oamenii sa castige nu numai satisfactia ca au participat la o actiune de mediu de anvergura internationala, dar si mandria ca locuiesc intr-un oras curat, exemplar.

Ideea campaniei de anul acesta este de a-i impulsiona pe oameni sa creeze provocari dupa propriul plac si din imaginatie proprie, provocari care sa fie adresate rudelor, prietenilor, fanilor/simpatizantilor (in cazul persoanelor publice) prin intermediul retelelor sociale – Facebook, Twitter, YouTube, dar si email.

Detalii despre regulamentul dupa care se va desfasura concursul la care s-a inscris si Primaria Botosani sunt postate pe siteul campaniei http://ora-pamantului.ro/wordpress/?page_id=12.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente