Eckstein-Kovacs Peter: Cred ca proiectul Rosia Montana ar trebui oprit prin mijloacele legale

  0
  334

  Consilierul prezidential ii transmite indirect ministrului Adriean Videanu ca argumentul invocat de acesta pentru sustinerea proiectului Rosia Montana, si anume aurul de acolo, este o abordare meschina.proiect Rosia Montana

  Fostul senator UDMR Eckstein-Kovacs Peter critica redeschiderea subiectului exploatarii de la Rosia Montana si dorinta ministrului Adriean Videanu de a demara cat mai rapid proiectul. „Cred ca este un pericol foarte serios, cred ca el trebuie oprit prin mijloacele legale. Cred ca niciun considerent economic nu poate legitimiza aceasta investitie in conditiile in care se preconizeaza”, a declarat Eckstein, prezent astazi la videochatul REALITATEA.NET LIVE.

  Fostul senator UDMR este cel care alaturi de un alt fost parlamentar, Gheorghe Funar, a initiat un proiect de lege privind interzicerea folosirii cianurilor pentru exploatarile miniere. Proiect blocat in Parlament. Eckstein a explicat si tonul mai putin transant al noiului ministru al Mediului, Borbely Laszlo, pe acest subiect. „Situatia parlamentarului este aceea de om liber. Spui ce vrei. Situatia unui ministru este alta. El se confrunta cu un proiect care are un suport legislativ. Nu poti sa spui dupa cinci ani, tu ai investit, iar acum nu il mai faci, pentru ca s-au trezit unii. Aici domnul ministru are o felie, trebuie sa avizeze legal proiectul. Poate sa fie ca persoana fizica un sustinator sau adversar al proiectului, ca ministru nu poate asta, trebuie sa dea un aviz pozitiv sau negativ.”

  Eckstein a explicat si ce i-ar spune ministrului Videanu, cel care pledeaza pentru proiectul de la Rosia datorita beneficiilor pe care le-ar obtine statul roman din acesta: „Este o abordare meschina si bazata pe un castig financiar pentru stat. Este un proiect care aduce atingere pe termen mediu si lung unui mediu sanatos. Am fost in Slovacia si sunt acolo orase miniere trase la indigo ca si Rosia Montana si toate sunt orase turistice foarte frumoase.”

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.