Tigrul va exista numai in calendarul chinezesc

0
307

In curand, s-ar putea sa auzim de tigrii din China numai in calendarul chinezesc. Conform acestuia, pe 14 februarie 2010 se inaugureaza „anul tigrului”, cu toate acestea, China risca sa ramana fara tigri in cel mult 30 de ani.tigrul China

Daca in 1950, aproximativ 4.000 de tigri traiau in sudul Chinei, in prezent, numarul lor s-a redus drastic la 50. Organizatia World Wildlife Fund (WWF) a avertizat ca aceste feline sunt sever amenintate de extinctie.

„Daca nu se vor lua masuri imediate, exista un risc major ca tigrii sa dispara”, a declarat Zhu Chunquan, director al conservarii biodiversitatii din WWF China. Reprezentantul WWF a estimat ca, in prezent, numai 50 de tigri mai traiesc liber in China.

In spatele extinctiei lor se afla pierderea si distrugerea habitatului natural din China, precum si braconajul, atat al felinelor, cat si al altor animale care construite sursa de hrana a tigrilor.

In prezent, pe teritoriul de peste 9,5 milioane de kilometri patrati al Chinei, al patrulea stat ca marime de pe glob, mai exista in salbaticie numai 20 de tigri siberien, 20 bengalezi si 10 tigri de Indochina.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.