Eco Fun 2011

Eco Fun 2011

In perioada 1 februarie – 28 mai s-a desfasurat concursul ECO FUN, editia a IV-a 2011, concurs de creatie plastica, vizuala si jurnalism cu tematica ecologica, inscris in calendarul MECTS al activitatilor extracurriculare.
Tema de anul acesta a fost „Cu bicicleta in ajutorul mediului”. Concursul s-a desfasurat pe patru sectiuni: pictura; fotografie; grafica computerizata; jurnalism.

Jurizarea lucrarilor a fost facuta de reprezentanti ai revistei „Cutezatorii”, ai institutiilor si organizatiilor partenere, personalitati culturale si artistice, care au evaluat peste 750 de lucrari ale copiilor si adolescentilor din 100 de scoli si licee din 22 de judete ale tarii.

Elevii de la Scoala cu Clasele I-VIII Salcea si Plopeni au participat sub indrumarea prof. Marinela Mocanu, aflandu-se pe primele locuri printre premianti: sectiunea „Fotografie” i-a adus mentiune elevei Florescu Ancuta, sectiunea „Grafica computerizata” a fost pe placul elevilor, care au obtinut cinci din cele zece premii acordate – Mocanu Adina Teodora – locul II, Dumitriu Elena Alina – locul III, Corneliu Alexandra si Bolohan Lavinia – mentiuni si tot mentiune pentru Savin Roxana de la Scoala Plopeni.

La sectiunea „Jurnalism” eleva Palaghianu Simona cu articolul „Pedaleaza si salveaza”, s-a clasat pe locul II. Proiectul cu acelasi nume, desfasurat cu putin timp in urma in Scoala Salcea, a fost prezentat de prof. Marinela Mocanu in cadrul actiunii Eco Forum, echipa de proiect fiind apreciata cu diplome speciale.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat sambata, 28 mai, la Universitatea Ecologica din Bucuresti sub deviza: „De la Eco Fun la Eco Forum”. De asemenea, in spiritul traditiei, si anul acesta s-a desfasurat actiunea „Student pentru o zi, ecologist pe viata”, in cadrul careia participantii au avut ocazia sa stea de vorba cu studentii si cadrele didactice ale universitatii si sa viziteze laboratoarele si salile de curs.

Participarea elevilor si a profesorului coordonator la festivitatea de premiere a fost posibila prin sprijinul acordat de Primaria orasului Salcea, care de altfel a si premiat participantii la aceasta activitate. (Prof. CATALIN HUTU, director Scoala cu Clasele I-VIII Salcea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *