Vedetele sprijina moda eco

0
384
Vedetele sprijina moda eco
Vedetele sprijina moda eco

Moda eco a devenit un trend si in materie de vestimentatie. De cateva sezoane, designerii vestimentari au devenit interesati de tendintele ecologiste si au dezvoltat un concept nou, menit sa atraga nu doar iubitorii de haine la moda. Hainele eco se adreseaza unui public mai complex si variat.

Vedetele sprijina moda eco

In prezent si o parte din starurile de la Hollywood au devenit fani ai produselor eco si au inceput sa promoveze un alt stil de viata, fiind constienti de efectele pozitive pe care le au asupra mediului. Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio, Kristen Stewart si Taylor Lautner se numara printre vedetele care promoveaza acest trend. Daca in materie de alimentatie ne este mai usor sa luam o atitudine ecologista, sa descoperim ce presupune mai exact moda hainelor eco.

Designerii si-au exprimat in mod diferit apartenenta la acest trend. Au lansat piese vestimentare cu indemnuri eco. Rochiile casual si in special tricourile cu mesaje au avut succes in mod deosebit in randul fashionicon-urilor care au promovat mai departe stilul. Reintoarcerea la natura este o alta tendinta influentata de ecologie, adoptata de foarte multi designeri. Verdele este predominant in colectiile de moda si elementele vegetale stilizate prin drapaj se regasesc de asemenea in detaliile hainelor.

Marile branduri vestimentare s-au alaturat deja noului trend

Hainele confectionate din materiale textile organice au inceput sa fie preferate in locul hainelor din materiale artificiale, precum nylonul si poliesterul. In 2006 Levis a lansat o linie de jeansi confectionati din bumbac organic si nasturi din nuca de cocos, sub denumirea „Levi’s Eco”. Adidas produce in prezent pantofi din canepa organica si la ora actuala, ecologia a devenit una dintre cele mai in voga tendinte. Este practica si utila.

Pe langa colectiile lansate de brandurile cunoscute, pentru adeptii curentului eco in prezent exista si anumite organizatii specializate pe acesta miscare. Organizatia Ecoist a pus bazele unei afaceri originale, extrem de profitabile. Acestia comercializeaza genti confectionate din diferite materiale reciclabile: ambalaje de ciocolata, hartii de biscuiti, bere sau dulciuri. Acestea au un aspect deosebit si raspund excelent cerintelor de stil ale pasionatelor de moda. Gentile sunt lucrate de o retea internationala de designeri specializati pe segmentul eco-fashion, care tin cont de tendintele specifice fiecarui sezon.

Si tu poti schimba ceva

Adopta o atitudine eco in fata modei, optand pentru imbracamintea din tesaturi naturale. In comparatie cu materialele artificiale, fibrele naturale implica mai putin timp de munca. Mai putin timp alocat productiei, inseamna mai putine deseuri.

Recicleaza hainele pe care le ai. Profita de utilitatea hainelor deja cumparate. Accesorizeaza-le diferit, schimba-le croiala sau scurteaza-le. Asorteaza-le cat mai variat, invatand sa creezi cel putin 3-4 tinute cu aceleasi piese vestimentare. Un avantaj in plus este ca vei economisi si ceva bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.