Ecoambasadorii Scolii Roseti – ambasadori pentru mediu!

Ecoambasadorii Scolii Roseti - ambasadori pentru mediu!
Ecoambasadorii Scolii Roseti – ambasadori pentru mediu!

Sambata, 20 aprilie, in cadrul proiectului educational de mediu “Ecoprovocarea”, a avut loc o ampla campanie de plantare puieti (pomisori) realizata de doua scoli partenere implicate in proiect: Scoala Gimnaziala ”I.Rosetti”, Roseti si Liceul Danubius.

Acest proiect a reusit sa formeze o puternica conduita ecologica in randul micilor si marilor elevi, incepand de la grupa pregatitoare pana la clasele terminale. Cei zece ecoambasadori ai Scolii Roseti impreuna cu alti 25 de copii voluntari, au plantat peste 500 puieti in padurea Bogdana, jud. Calarasi. Aceasta este concret si datoria unui ecombasador: organizarea de evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, motivarea a cat mai multor colegi pentru a participa la evenimente si de a implementa mici proiecte de reciclare, de ingrijire a spatiului verde si de constientizare a comunitatii privind problemele de mediu. Actiunea a fost monitorizata de coordonatorul zonal al ViitorPlus, dna Lucia Cojocaru.

Directorul Scolii Roseti, prof . Daniel Felea, sustine elevii precum si orice tip de educatie facuta in Scoala pentru ca “ valoarea fundamentala a scolii o reprezinta elevii si educatia lor”.

Fericirea provine din lucrurile simple, de exemplu din plantarea unui copacel. Cu energia si daruirea lor, copii au reusit practic, sa reconstruiasca o bucata de natura, sa dea nastere unei perdele forestiere care va dainui in timp.

Prof . ecoambasador Virginia Narcisa Vasile, care a insotit si coordonat copii, ne-a declarat ca ”aceasta plantare , a reprezentat o importanta masura luata de ViitorPlus impreuna cu autoritatile locale, o experienta valoroasa, o provocare…”

Elevii Scolii Roseti au reusit, inca o data, sa “oxigeneze” zona Baraganului, in mijlocul careia traim!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente